Метео

Курс

Држава Валута Среден курс
EUR 61.50
USD 43.40
GBP 70.46
CHF 48.99
Казина

КАЗИНО АПОЛОНИЈА
КАЗИНО ФЛАМИНГО
КАЗИНО ПРИНЦЕС
ПОВЕЌЕ...
Сместување

ХОТЕЛ АПОЛОНИЈА
ХОТЕЛ КАЗИНО ФЛАМИНГО
ХОТЕЛ КАЗИНО ПРИНЦЕС - РАМАДА ПЛАЗА
ХОТЕЛ ПЕЛАГОНИЈА
ПОВЕЌЕ...
Ресторани и пицерии

РЕСТОРАН БОКО
РЕСТОРАН ЕЛИТА
РЕСТОРАН АСТОРА
ПИЦЕРИЈА ЕЛДОРАДО
ПИЦЕРИЈА БАКАРДИ
ПИЦЕРИЈА ЕНЏОИ
ПОВЕЌЕ...

Како да се стигне

Со автомобил:  Низ триторијата на општината минува автопатот Е – 75 кој минува покрај Белград, Скопје, Гевгелија, Солун до Атина.

 

Со автобус: Автобуска станица Гевгелија, контакт тел. 034/ 212 - 315

 

Со воз: Покрај Гевгелија минува Меѓународната Железничка пруга Скопје – Солун

 

Железничка станица Гевгелија, контакт тел. 034/ 212 – 033

Актуелниот возен ред може се види овде.

 

Со авион: Гевгелија од аеродромот Александар Велики е оддалечена 130 километри, додека од аеродромот Св.Апостол Павле во Охрид е оддалечена 250 километри. Од аеродромот во Солун – Р. Грција е оддалечена само 85 километри.

 

Аеродром Александар Велики - Скопје

Аеродром Апостол Павле - Охрид

Солунски Аеродром

Галерија

Повеќе...
Мапи

Турист инфо

Туристичко – информативен центар

ул. Маршал Тито бб
 +389 34 215 944

 

Општина Гевгелија
За Општина Гевгелија
Историја на општината
Како да се дојде?
Положба во Југоисточна Европа
Гевгелија во Македонија
Како да се стигне?
Што да се види?
Градот Гевгелија
Населени места
Локалитет Смрдлива вода
Ски центар Кожуф
Ловиште Милисин
Негорски бањи
Локалитет Вардарски рид
Манифестации
За манифестациите
Календар на културни манифестации
Сместување
Ресторани и пицерии
Забава
Кафулиња
Клубови
Казина
Мапи
Туристичка мапа на општината
Градска мапа
План на градот
Галерија
За нас
ТИЦ
Промотивен материјал
Контакт
Дизајнирано од Klik Web Studio