Метео

Курс

Држава Валута Среден курс
EUR 61.50
USD 43.40
GBP 70.46
CHF 48.99
Казина

КАЗИНО АПОЛОНИЈА
КАЗИНО ФЛАМИНГО
КАЗИНО ПРИНЦЕС
ПОВЕЌЕ...
Сместување

ХОТЕЛ АПОЛОНИЈА
ХОТЕЛ КАЗИНО ФЛАМИНГО
ХОТЕЛ КАЗИНО ПРИНЦЕС - РАМАДА ПЛАЗА
ХОТЕЛ ПЕЛАГОНИЈА
ПОВЕЌЕ...
Ресторани и пицерии

РЕСТОРАН БОКО
РЕСТОРАН ЕЛИТА
РЕСТОРАН АСТОРА
ПИЦЕРИЈА ЕЛДОРАДО
ПИЦЕРИЈА БАКАРДИ
ПИЦЕРИЈА ЕНЏОИ
ПОВЕЌЕ...

Туристички информативен центар

Туристичко информативниот центар се наоѓа во центарот на градот Гевгелија, основан во 2007 година од општина Гевгелија и Фондацијата на локален развој и развој на информатички технологии.

 

Ставањето во функција на ТИЦ е основа за подобрување на туристичките услуги кои се нудат во градот и општината.

 

Основната цел на работењето на ТИЦ е домашно и меѓународно претставување и промоција на Гевгелија како туристички регион. Активности кои ги вршиме за оваа цел се׃

 

- Комуникација со посетителите/туристите давајќи им информации од секаков вид поврзани со туризмот во општината. Покрај сите потребни информации туристите овде можат да најдат информативно-пропаганден материјал;


- Комплетирање на базата на податоците во врска со туристичките капацитети и услуги;


- Организирање на туристички тури кога се јавува потреба за тоа;


- Го изработивме Туристичкиот акционен план на општините Гевгелија и Валандово, значаен стратегиски документ за развој на туризмот во микрорегионот;


- Организирање или учество во организацијата на манифестации на територијата на општината;


- Настап на саеми и културни, спортски и други собири, промовирајќи ги туристичките потенцијали на општината;


- Функционирање како врска помеѓу локалните и регионалните МСП промовирајќи соработка за развој на туризмот.

(слики од ТИЦ)

Галерија

Повеќе...
Мапи

Турист инфо

Туристичко – информативен центар

ул. Маршал Тито бб
 +389 34 215 944

 

Општина Гевгелија
За Општина Гевгелија
Историја на општината
Како да се дојде?
Положба во Југоисточна Европа
Гевгелија во Македонија
Како да се стигне?
Што да се види?
Градот Гевгелија
Населени места
Локалитет Смрдлива вода
Ски центар Кожуф
Ловиште Милисин
Негорски бањи
Локалитет Вардарски рид
Манифестации
За манифестациите
Календар на културни манифестации
Сместување
Ресторани и пицерии
Забава
Кафулиња
Клубови
Казина
Мапи
Туристичка мапа на општината
Градска мапа
План на градот
Галерија
За нас
ТИЦ
Промотивен материјал
Контакт
Дизајнирано од Klik Web Studio