Метео

Курс

Држава Валута Среден курс
EUR 61.50
USD 43.40
GBP 70.46
CHF 48.99
Казина

КАЗИНО АПОЛОНИЈА
КАЗИНО ФЛАМИНГО
КАЗИНО ПРИНЦЕС
ПОВЕЌЕ...
Сместување

ХОТЕЛ АПОЛОНИЈА
ХОТЕЛ КАЗИНО ФЛАМИНГО
ХОТЕЛ КАЗИНО ПРИНЦЕС - РАМАДА ПЛАЗА
ХОТЕЛ ПЕЛАГОНИЈА
ПОВЕЌЕ...
Ресторани и пицерии

РЕСТОРАН БОКО
РЕСТОРАН ЕЛИТА
РЕСТОРАН АСТОРА
ПИЦЕРИЈА ЕЛДОРАДО
ПИЦЕРИЈА БАКАРДИ
ПИЦЕРИЈА ЕНЏОИ
ПОВЕЌЕ...

Календар на манифестации

ЈАНУАРИ

 • 2, 3 и 4-ти Јануари  Божикен Панаѓур - Фондација Аполонија
 • 7-ми Јануари Приредба по повод Божиќен Панаѓур - Фондација Аполонија

 

ФЕВРУАРИ

 • Саем на книгата - Матична библиотека "Гоце Делчев"

 

МАРТ

 • Аранжирање на цвеќе по повод 8-ми Март- Пионерски дом
 • Музичко поетска вечер – "Моја песна, мој рефрен" - Матична библиотека "Гоце Делчев"

 

 АПРИЛ

 • Априлијада -  Пионерски дом
 • Велигденски концерт- Пионерски дом
 • Годишен концерт на КУД Негорци- Негорци
 • Ден на книгата - Матична библиотека ”Гоце Делчев”
 • Eтно изложба "Златните раце на македонската жена" - Дом на култура

 

МАЈ

 • Спасовден
 • Гевгелија денс  - Пионерски дом
 • 4-ти Мaj - Патронен празник на Матична библиотека "Гоце Делчев"
 • Поетска манифестација "Љубовта водилка" - Дом на култура
 • Распеана чаршија – Дом на култура

 

ЈУНИ

 • Годишен концерт на Ансамбал за традиционална музика и ора -Бојмија
 • Меѓународна ликовна колонија Аполонија - Фондација Аполонија

 

ЈУЛИ

 • Гевгелиско културно лето

 

АВГУСТ

 • Гевгелиско културно лето

 

СЕПТЕМВРИ

 • Мултимедијален Арт фестивал "Бош" - Мултимедијален центар
 • "Смоквијада" – Здружение на граѓани Тера

 

 

ОКТОМВРИ

 • Детска недела -  Пионерски дом
 • Општински натпревар - Млади библиотекари - Матична библиотека "Гоце Делчев"
 • Месец на книгата –  Матична библиотека "Гоце Делчев"

 

 

НОЕМВРИ

 • Седмоноемвриска културна недела (одбележување на општинскиот празник)
 • Литературен награден конкурс - Матична библиотека "Гоце Делчев"
 • Мојот град – Манифестација по повод 7-ми Ноември - Пионерски дом
 • Фолклорен ѓердан -  Пионерски дом
 • Постојана Афирмативна изложба на дела на уметници од Гевгелија  - Фондација Аполонија
 • Доделување на 7-мо Ноемвриска награда на признати и истакнати граѓани од општина Гевгелија

 

ДЕКЕМВРИ

 • "Дедо Мраз , пак кај нас" - Пионерски дом
 • Годишен концерт на КУД Браќа Толеви – Прдејци
Галерија

Повеќе...
Мапи

Турист инфо

Туристичко – информативен центар

ул. Маршал Тито бб
 +389 34 215 944

 

Општина Гевгелија
За Општина Гевгелија
Историја на општината
Како да се дојде?
Положба во Југоисточна Европа
Гевгелија во Македонија
Како да се стигне?
Што да се види?
Градот Гевгелија
Населени места
Локалитет Смрдлива вода
Ски центар Кожуф
Ловиште Милисин
Негорски бањи
Локалитет Вардарски рид
Манифестации
За манифестациите
Календар на културни манифестации
Сместување
Ресторани и пицерии
Забава
Кафулиња
Клубови
Казина
Мапи
Туристичка мапа на општината
Градска мапа
План на градот
Галерија
За нас
ТИЦ
Промотивен материјал
Контакт
Дизајнирано од Klik Web Studio